Majstrovstvá SR najmladších žiakov so siedmymi statočnými z BKR Púchov

GP B U11 Prešov

M SR U11 Trenčín

Dňa 2.5.2015 v sobotu sa uskutočnili v Trenčíne na Ostrove Majstrovstvá SR v bedmintone najmladších žiakov (U11).  Medzi najlepších 24 chlapcov a 24 dievčat sa prebojovali aj hráči z Púchovského klubu BKR Púchov. Za BKR Púchov si miestenku na M SR U11 vybojovali Michalková Nina Milada, Jágriková Nikola, Kováčová Rebeka, Kadlecová Olívia a Pleváková Ivana; z chlapcov Kadlec Sebastián a Vojtek Lukáš, ktorý išiel do dvojhry ako náhradník, ale nakoniec sa mu podarilo štartovať v hlavnej súťaži.

BKR U11 TEAM

Po prvý krát v histórií Slovenského bedmintonu sa usporiadali spoločné Majstrovstvá SR detí (U11) a dospelých na jednom miesto. Tento formát bol veľmi zaujímavý a motivujúci hlavne pre deti, ktoré videli svoje vzory, pozreli si Slovenský vrcholový bedminton a to ich veľmi motivovalo podávať kvalitné výkony.

BKR Púchov minulú sezónu mal na M SR U11 v Hrachove dve hráčky (Michalková, Jágriková) , v tejto sezóne sa na tieto Majstrovstvá podarilo prebojovať  5 hráčkam a 2 hráčom, čo je z pohľadu práce v klube veľmi úspešný rok. BKR Púchov nemal prílišné ciele , očakával sa postup Michalkovej Niny do štvťfinále, ktoré sa aj podarilo. Základným cieľom bol postup na M SR U11 a pokúsiť sa prebojovať do druhého kola v dvohrách.

DSC_2151

V dvojhrách sa najviac darilo najlepšej Púchovskej hráčke Nine Milade Michalkovej , ktorá skončila vo štvrťfinále na rakete prvej nasadenej Michaely Telehaničovej z klubu Lokomotíva Košice. Cez prvé kolo prešli okrem Michalkovej aj Jágriková Nikola, ktorá si poradila s Annou Skybovou (Lokomotíva Košice) dva krát 21:10. Ďalšou postupujúcou do druhého kola sa stala Kadlecová Olívia, ktorá mala v prvom kole voľný žreb.  Dvom Púchovským hráčkam sa do druhého kola postúpiť nepodarilo, Rebeka Kováčová skončila na rakete Ivety Kozlokovej z Hrachova a Ivana Pleváková prehrala s Timeou Michalkovou z BK MI Trenčín.

V osemfinále narazila Nina Milada Michalková na Natáliu Lazarovú z KGB Rožňava. Prvý set mala púchovská hráčka pevne vo svojich rukách a zvíťazila v ňom 21:13. Druhý set bol veľmi dramatický a rozhodovalo sa až v koncovke druhého setu, ktorý lepšie zvládla hráčka BKR Púchov a vyhrala ho 21:18 a dostala sa tak do štvrťfinále.

Druhé kolo bolo nad sily našich ďalších dvoch hráčoch, Olívia Kadlecová po voľnom prvom kole dostala do „pavúka“ druhú nasadenú Tamaru Mrázovú z Lokomotívy Bánov a tá vystavila púchovskej hráčke stopku do ďalšieho kola. Poslednou hráčkou, ktorá sa predstavila v druhom kole bola Nikola Jágriková, ktorá podľahla štvrtej nasadenej Alexandre Figuliovej z Družstevníka Klenovej a do ďalšieho kola sa neprebojovala.

Medzi chlapcami sa predstavili Sebastián Kadlec a Vojtek Lukáš. Prvý menovaný zvíťazil v prvom kole hladko nad Michalom Hájekom z KBC Košice 2:0 na sety. Prvé kolo bolo nad sily Lukáša Vojteka , ktorý podľahol Jozefovi Mitochovi z BK MI po tuhom boji. Do druhého kola sa prebojoval z chlapcov Sebastián Kadlec , ktorý v tomto kole narazil na štvrtého nasadeného Filipa Mravca (Loko Košice) , prvý set bol viac ako vyrovnaný a v ňom mal viac športového šťastia Košický hráč, ktorý ho vyhral v pomere 24:22, druhý set bol už nad sily hráča z Púchova a tak skončil na rakete Košického hráča v dvoch setoch.

Ako hovorí tréner BKR Púchov Miloslav Čuntala: „S výkonmi detí som spokojný, až na pár výnimiek. Deti hrali to na čo majú, to čo máme natrénované. Nechýbalo nám nasadenie a tímový duch, ktorý bol počas celej sezóny veľmi dobrý. Pred nami je dlhá cesta, veľa práce do ďalších sezón. Verím, že deťom nebude chýbať chcenie a radosť z hry. Dúfam, že budúca sezóna bude pre nás úspešnejšia a zabojujeme aj o cenné kovy.“

DSC_2232

Výsledky štvorhier a mixov tu : http://tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=44B04C8D-0506-4BFD-821B-00B9CEAC8AC7&draw=3


Ak sa Vám tento článok páčil, môžte ho zdielať ... :)